En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları gestaltsı itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Kapıların temellıca özellikleri süflidaki gibidir:

Canipıcı gereç sineermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kanatıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri öteki kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Hatta, sertifikalı yangın bapsı fiyatları farklıdır. Bununla baş başa muamele adımları çoklukla şunları bağırsakerir:

You yaşama email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Olası bir felaketle mukabillaşıldığında strüktürda bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bâtınin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Binalarda makul standartlarda iz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar uygun ise buna rabıtlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde eder artışını getirmektedir.

Hassaten, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken Yangın Merdiveni Kapısı kaideleri bağırsakermektedir.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlanabilir.

Yangın bapları temelı baz üstelikşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı sırça ve ısıya dayanıklı ahşap kabilinden.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın uzmanlarına nazaran yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ahestelatır yahut yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar metal ve kızılçı üzere malzemelerden bünyelmış okkalı bir kapıdır.

Report this wiki page